Rólunk

Internet búvárok vagyunk. Blog oldalunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy láthatóbbá tegyük a hazai vállalkozásokat az online térben. Ezt a digitális marketing legmodernebb eszközeinek a használatával érjük el. A  Blog oldalunkon való megjelenéshez, kérünk küld el üzenetedet a Kapcsolat menüpontban.

Kapcsolat
Kiemelt Partnereink
Intim-wax.hu
szőnyeg tisztítás Budapest
szőnyegtisztítás partner
 
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely

Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske
Budapest egész területe:

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function. (2)
Nem működő CURL function. (4)

Írta: Kovács Dorina


Fémipari szerszámgépek Tengelic Tolna megye

Fémipari szerszámgépek Tengelic Tolna megye

Fémipari szerszámgépek


A fémipari szerszámgépek tárháza, szinte végtelen a piacon, hiszen a technológiai fejlettség miatt rengeteg eszköz beszerezhető, melyekről korábban csak álmodoztunk. Ezen berendezések jelentősen megkönnyítik, valamint fel is gyorsítják, automatizálják a gyártási folyamatokat, így bizonyos ipari termékek előállítása ma már erőfeszítés nélküli, rutin feladat. Az egyik legmodernebb technológiát felvonultató eszköz a fémipari szerszámgépek asztalán a lézervágó berendezés. A vágás a legalapvetőbb és legszélesebb körben alkalmazott eljárás a fémgyártásban. A lézervágás az ilyen munkák elvégzésének technológiája az iparban, mivel számos előnye van más módszerekkel szemben. Kis túlzással azt is állíthatnánk, hogy a lézervágó gép a fémipari szerszámgépek koronázatlan királya.

Fontos tisztában lenni a faktorokkal, amelyek a lézervágás előnyeit jelentik. Az okok, amiért a mérnökök a lézervágási szolgáltatást részesítik előnyben, szinte végtelenek. A lézervágás előnyei a rugalmasság, a pontosság, az ismételhetőség, a sebesség, a költséghatékonyság, a kiváló minőség, az érintés nélküli vágás, a sokoldalúság és az automatizálás lehetőségei.

Rugalmasság.
A lézeres vágáshoz nincs szükség szerszámcserére minden egyes vágás után. Ugyanaz a beállítás alkalmas sokféle forma vágására, ugyanazon anyagvastagság tekintetén belül. A bonyolult vágások sem jelentenek problémát, a többi technológiával ellentétben.

Pontosság.
A pontosság a lézervágás egyik elsődleges előnye, összehasonlítva más hővágási módszerekkel, hiszen a +/- 0,1 mm eltérési arány lehetőséget nyújt a nagy pontosság meglétére, utókezelési munkálatok nélkül. A legtöbb esetben egy ilyen magas színvonal azt jelenti, hogy nincs szükség hozzáadott folyamatokra a megmunkálást követően.

Megismételhetőség.
A +/- 0,05 mm olyan alkatrészeket biztosít, amelyek nagyjából másolatai egymásnak.

Sebesség.
A lézeres vágás sokkal gyorsabb, mint a hagyományos mechanikus vágási módszerek, különösen bonyolultabb vágások esetén. Ha összehasonlítjuk más termikus vágási módszerekkel, például a plazma vagy a lángvágással, a lézer egy bizonyos, megközelítőleg 10 mm körüli vastagságig veri őket.

Automatizálás.
A munkához kevés munkaerőre van szükség, mivel a korszerű lézervágó gépek nagyon automatizáltak. Egy tapasztalt gépkezelőnek továbbra is nagy szerepe van a végső minőségben, de a vágás sebessége és a kézi munkára való kevés igény alacsonyabb költségeket eredményez a többi vágási módszerhez képest.
Sok gép nyomonkövető szállítószalagokkal is rendelkezik. Természetesen az ilyen beállítású lézervágó géphez magasabb áron lehet hozzájutni, az extra feature miatt.
Minőség.
A megfelelő beállítással a lézervágók csak egy kis sorját hagynak maguk után, a megmunkált anyag, kész felületén, amelyet gyakran nem is szükséges eltávolítani. Természetesen az anyagtól, annak vastagságától és egyéb tényezőtől is függ a sorja mennyisége, nagysága.

Érintés nélküli vágás.
Lézervágás esetén csak a nyaláb érintkezik az anyaggal. Ez azt eredményezi, hogy nem jöhet létre mechanikai surlódás, mely roncsolná az adott anyagot.

Sokoldalúság.
A lézervágás esetében megkerülhetetlen előny a sokoldalúság, mely több faktorban is megnyilvánul. A lézervágás sokféle anyaghoz alkalmas. Köztük különböző fémek, akril, MDF, fa, papír és egyéb. Egy lézervágó gép konfigurálható különböző munkák elvégzésére, ám természetesen ezen anyagok némelyikének vágási képessége a gép erejétől függ. Sok lézervágó nem csak vágásra szolgál. A gépek felhasználásának másik módja a lézeres jelölés. A mindennapi termékek előállítása során, ma már szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen szükség a lézeres jelölésekre.
Végül, ám nem utolsó sorban a technológia különféle profilokhoz alkalmas.

A fémipari szerszámgépek egyik leginkább korszerű berendezése tehát a lézervágó. Modern, az előnyei pedig rengeteg aspektusból segítik a felhasználót.

Találja meg nálunk a legjobbat!

 

<-- Vissza a Fémipari szerszámgépek Tengelic Tolna megye blog oldalra!

További cikkek