Rólunk

Internet búvárok vagyunk. Blog oldalunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy láthatóbbá tegyük a hazai vállalkozásokat az online térben. Ezt a digitális marketing legmodernebb eszközeinek a használatával érjük el. A  Blog oldalunkon való megjelenéshez, kérünk küld el üzenetedet a Kapcsolat menüpontban.

Kapcsolat
Kiemelt Partnereink
Intim-wax.hu
szőnyeg tisztítás Budapest
szőnyegtisztítás partner
 
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely

Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske
Budapest egész területe:

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function. (2)
Nem működő CURL function. (4)

Írta: Kovács Dorina


Frankfurti leves készítése Tengelic Tolna megye

Frankfurti leves készítése Tengelic Tolna megye

Konyhai tippek - hogy a frankfurti leves készítése is rutinmunka legyen


Felmerül a kérdés, hogy hogyan függ össze a frankfurti leves készítése azzal, hogy mennyire vagyunk alaposak a konyhai tippek és trükkök elsajátításával. Utóbbiból egyenesen következik az előbbi, ezért jó, ha észben tartunk pár hasznos tippet, melyek segítségével rutinná fog válni a főzés, sütés. Jóllehet, hogy a következő tippek nem konkrétan a frankfurti leves készítése szempontjából hasznosak, ám minél nagyobb a konyhai rutin, az önmagából adódóan azt vonja majd maga után, hogy tovább fejlesszük konyhai tudásunkat, melyből adódóan már az ízekkel és az új fogásokkal is bátrabban kísérletezünk.

Sokan például kevesen tudják, hogy az újságpapír alkalmazása segíthet az ételszag elleni küzdelemben. Senki sem tudja igazán miért, de az újságok összegyűjtése és ételtartó műanyagba helyezése, egyik napról a másikra megszabadíthatja ételes dobozainkat a rossz, nem kívánt, bent ragadt szagoktól. Csak győződjön meg róla, hogy alaposan mossa meg a tároló edényeket, miután eltávolítja az újságpapírt, mivel az újságok önmagukban nem éppen tiszták.

A gyakorlott és rutinos háziasszonyok tudhatják, ám sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy fakanál nem csak az étel kevergetésére szolgál. Ha valamelyik edénye felforr, gyorsan helyezzen egy fakanalat a peremére - ez ülepítő hatású, melynek következtében megszabadulhatunk a habos állagú buborékoktól és megakadályozhatjuk a további forrást.

Sajnos a főzés és sütés folyamatának egyik kellemetlen velejárója, hogy utána nagyobb takarítást kell végezni, pláne akkor, ha egy kiadós, hétvégi főzésről van szó, ám a nem kívánt foltok eltávolítására is van egy remek praktika. A rozsdamentes acél tisztításához használjon alkoholt, így könnyedén szabadulhat meg a makacsabb, odaégett foltoktól, ételmaradéktól.

A tisztítási folyamatok nem csak a sütés és főzés után fontosak, néha közben, de az esetek többségében előzetesen is el kell végezni hasonló folyamatot. Az egyik leginkább fárasztó, kimerítő folyamat a burgonyák megmosása, pláne akkor, ha nagy tételben kívánunk krumplit főzni, héjában sült burgonyát sütni. A zöldségek átmosása, tisztítása ugyan fárasztó folyamat lehet, de van egy jó trükk, melyet alkalmazni tudunk, ha van a háztartásban mosogatógép. A burgonyákat a mosogatógépbe helyezve indítsunk el egy olyan programot a mosogatógépben, amely nem használ vegyszert, csak vizet. A produktum nem csak patyolat tiszta lesz, de egy fárasztó folyamatot is meg tudunk spórolni magunknak.

Ugyan rendkívül finom fogás a tányéron a hal, a szaga okozhat kellemetlen perceket sok idővel azután is, hogy elfogyasztottuk az ételt. ám hinné vagy sem, erre is létezik egy tökéletes praktika. Minden, amire ehhez szükségünk van, nem más, mint egy csipetnyi mosogatószer, egy törlőrongy, valamint egy mikrohullámú sütő. A titok pedig a következő. Egy törlőrongyra csepegtessünk minimális mennyiségű mosogatószert, melyet a bekapcsolt mikróba helyezünk pár percre. Miután lejár a hevítő folyamat, hagyjuk a rongyot a mikrohullámú sütőben körülbelül fél órára, majd alaposan töröljük vele át a szerkezetet. Ha vesszük a fáradtságot, hogy ezt megcsináljuk, búcsút mondhatunk a kellemetlen halszagnak.

A konyhai balesetek egyik leggyakoribb esete, ha leejtünk egy tojást. Szerencsére ma már el tudjuk felejteni a végeláthatatlan törlőkendők használatát, ha megfogadjuk azt a nagyon egyszerű tanácsot, mely nem más, mint a tojásfehérje sóval történő behintése. Az állag ennek hatására már könnyedén törölhető.

A fenti tippek a konyhai rutint hivatottak kiépíteni, ha pedig ez megvan, már a különböző fogásokkal is próbálkozhatunk, hogy a frankfurti leves elkészítése se jelentsen gondot.


 

<-- Vissza a Frankfurti leves készítése Tengelic Tolna megye blog oldalra!

További cikkek